Είναι γνωστό ότι, σε μια κοινή προσπάθεια, ο καθένας αναλαμβάνει να φέρει σε πέρας και να ολοκληρώσει τη δουλειά που θα του ανατεθεί. Έτσι, και σε αυτή την προσπάθεια που κάνουμε και έχετε μπροστά σας, μοιράστηκαν οι ρόλοι, ανατέθηκαν οι ευθύνες και όλοι δραστηριοποιήθηκαν για την εκπλήρωση του στόχου. Του κοινού στόχου.

Ο δικός μου ρόλος ήταν, φαινομενικά, ο πιο εύκολος. Να γράψω – για αρχή – ποιοι είμαστε. Τι κάνουμε. Γιατί το κάνουμε. Γιατί οφείλουμε να το κάνουμε.

Ζήτησα μια βοήθεια, έστω μικρή. Δέχθηκα καταιγισμό ιδεών. Είμαστε επαγγελματίες της υγείας, επαγγελματίες ασφαλιστικοί σύμβουλοι, επαγγελματίες δημοσιογράφοι, επαγγελματίες πληροφορικής, είμαστε, είμαστε, είμαστε…

Τους άκουσα όλους και υποσχέθηκα ότι θα συμπεριλάβω τις προτάσεις τους, κάτω από τη λεζάντα που γράφει πως, πάνω απ’ όλα, «ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ».

Αυτό ήταν. Η λεζάντα έγινε σλόγκαν, το σλόγκαν έγινε αυτοκόλλητο, το αυτοκόλλητο έγινε T-shirt, το T-shirt έγινε ρούχο καθημερινό για όλους μας.

Είμαστε όλοι γονείς και φίλοι του παιδιού που θέλουμε να προσφέρουμε έγκυρη πληροφόρηση για οτιδήποτε αφορά το παιδί. Την υγεία του, την ασφάλειά του, τη συναισθηματική του ισορροπία, την εκπαίδευσή του, το παρόν και το μέλλον του.

Είμαστε όλοι γονείς και φίλοι του παιδιού, σαν χιλιάδες άλλους, που θέλουμε να γνωρίζουμε, για να μπορούμε να προλαμβάνουμε, να προγραμματίζουμε, να μιλάμε… για να μπορούμε να ακουγόμαστε.

Είμαστε όλοι γονείς και φίλοι του παιδιού, που θέλουμε τα παιδιά μας να διεκδικήσουν, οπλισμένα με ικανότητες και δυνατότητες, ίσες ευκαιρίες για το μέλλον τους.

Σύμφωνοι. Είμαστε επαγγελματίες σε αυτό που κάνουμε με διάθεση και δυνατότητα να είμαστε αποτελεσματικά κοντά σας…

Κωνσταντίνα Ι. Μαθιούδη