Με μεγάλη συμμετοχή μαθητών του Πειραιά πραγματοποιείται η «Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2017» της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πειραιά, η οποία περιλαμβάνει 45 δράσεις δημιουργικότητας για τα παιδιά της πόλης, ηλικίας από 6 έως 12 ετών και θα διαρκέσει έως τις 8 Σεπτεμβρίου.

Στο πλαίσιο της δράσης «Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2017», πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη το workshop «Σημεία του Ορίζοντα» της εικαστικού Κύρας Αλιγιζάκη, όπου τα παιδιά δημιούργησαν τις δικές τους ζωγραφιές και συμμετείχαν σε εικαστικές δράσεις, με σημείο αναφοράς την εγκατάσταση «Πτερόεντα» της κ. Αλιγιζάκη.

Μέσα από αυτές τις δράσεις τα παιδιά γνωρίζουν την πόλη, καθώς επισκέπτονται διάφορους χώρους, όπως το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το Αρχαιολογικό Μουσείο, την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, τον ναό του Αγίου Σπυρίδωνα και άλλα, ανακαλύπτοντας τον Πειραιά.

Σημειώνεται, ότι η «Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας» διοργανώνεται για έκτη συνεχόμενη χρονιά από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται χάρη στη συνεργασία εκατοντάδων βιβλιοθηκονόμων, εκπαιδευτικών και εθελοντών σε όλη την Ελλάδα.